«ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» (Μέρος Α’)

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης Ιστορίας της. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τρομακτικοί, για Ευρωπαϊκή Χώρα εν καιρώ ειρήνης. Ανεργία, που, ήδη, ξεπερνά το 27% (στους νέους φθάνει το 60%), το ΑΕΠ έχει, ήδη, μειωθεί κατά 25% από την έναρξη της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, το μέσο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί πάνω από 40% και το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, από 120%, που ξεκίνησε με την έναρξη της μνημονιακής «καταιγίδας». Ο μνημονιακός νεοφιλελεύθερος «οδοστρωτήρας» αποτέλεσε, έτσι, μια εθνικά εγκληματική πολιτική, που οδηγεί την Χώρα σε συνθήκες ιστορικής στρατηγικής εθνικής ήττας, αντίστοιχης αναλογικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο «οδυνηρός κατήφορος» της Χώρας μας συμπληρώνεται από την εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας της τοπικής πολιτικής «ελίτ», που λειτουργεί ως «θεραπαινίδα» του συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας και παρακμής, στους ξένους δανειστές και στην Τρόικα, οι οποίοι, με συστηματικό τρόπο, οδηγούν τη Χώρα σε πλήρη απορρύθμιση, έχοντας, προφανώς, «στο πίσω μέρος του μυαλού τους» την οιονεί «δήμευση» της δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας.

Έτσι, ο «εκρηκτικός» συνδυασμός της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. το 2007 και διευρύνθηκε σε όλο τον πλανήτη, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με τα «τοξικά» ομόλογα, της ραγδαίας «Γερμανοποίησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μετατροπής της Χώρας μας σε «αποικία χρέους», αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τη Ελλάδα. 

Το οξύμωρο στην περίπτωσή μας είναι ότι, τέσσερα (4) χρόνια από τον μνημονιακό «οδοστρωτήρα», που εξανδραπόδισε το ήμισυ και πλέον του Ελληνικού πληθυσμού, που έχει φτωχοποιήσει και περιθωριοποιήσει μεγάλα, δυναμικά και ζωτικά κοινωνικά τμήματα της Χώρας, το ίδιο πολιτικό προσωπικό βρίσκεται στην εξουσία (!!!), παριστάνοντας τους «σωτήρες της Χώρας», τα, δε, «τρωκτικά» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και τα διάφορα «ιδιοτελή» κοινωνικά στρώματα, που αποτέλεσαν την «συμμαχία της μεγάλης αρπαγής» στην προηγούμενη περίοδο των «παχιών αγελάδων», «βρίσκονται στο απυρόβλητο», συνεχίζοντας το «φαγοπότι» σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ελέω και υπέρ των ξένων «ομοαίματων» διεθνών τοκογλύφων δανειστών.

Το μείζον ζήτημα σήμερα, είναι η άμεση ανατροπή αυτού του σάπιου κλεπτοκρατικού συστήματος, από ένα ισχυρό δημοκρατικό προοδευτικό και πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο Σωτηρίας. Αυτό το μέτωπο είναι κρίσιμο να δημιουργηθεί τώρα και όχι μετεκλογικά, με πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων είναι και το «ΠΡΑΤΤΩ». 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως η μεγαλύτερη αντιμνημονιακή προοδευτική δύναμη, οφείλει να αναλάβει και να υλοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία, αφού έτσι θα αποκτήσει την πολιτική και κοινωνική ηγεμονία, γιατί ο δρόμος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος και η απλή ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας δεν αρκεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει προβλήματα στο να ανταποκριθεί πλήρως σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα της «ηγεμονίας», δηλαδή να οργανώσει, με κεντρικό πυρήνα αυτόν, όλες τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις γύρω από ένα τέτοιο ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας. Είναι, όμως, αυτό απολύτως αναγκαίο για την Σωτηρία της Χώρας.

Ισχυρό ιστορικό συμβολικό προηγούμενο για την Ελλάδα υπάρχει, και είναι η δημιουργία του Ε.Α.Μ., μπροστά στο φάσμα της Κατοχής από την «ναζιστική μπότα» και την ανάγκη απελευθέρωσης της Ελλάδας και της προστασίας του Λαού. Αντίστοιχες, αναλογικά, συνθήκες αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας και, γι’ αυτό, οι καιροί απαιτούν την δημιουργία ενός σύγχρονου Ε.Α.Μ. από τις αντιμνημονιακές, δημοκρατικές, προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις, για την Σωτηρία της Χώρας, στην βάση ενός κοινά αποδεκτού Προγράμματος Σωτηρίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s