ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ;

Το συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που η Ιστορία τον έχει φέρει στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστή, στην πιο κρίσιμη περίοδο, αφορά όχι μόνο τα μέλη και τους συνέδρους, που συμμετέχουν σ’ αυτό, εκπροσωπώντας την οργανωμένη κομματική του βάση, αλλά πρωτίστως την Ελληνική κοινωνία, που τελεί σε ιδιότυπη ανθρωπιστική κρίση και ελπίζει σε πολιτική αλλαγή και ανατροπή της σημερινής πολιτικής παρακμής. Μια κοινωνία, που «βυθίζεται» στο μνημονιακό «σκοτάδι», αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριες «θεραπαινίδες» του άθλιου δικομματικού κλεπτοκρατισμού, που βρίσκονται, δυστυχώς, ακόμα στην εξουσία, παρά το γεγονός, ότι διέλυσαν και εξουθένωσαν αυτόν τον τόπο τις προηγούμενες δεκαετίες, αποτελειώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κράτος Δικαίου και το Κράτος Πρόνοιας.

Οι συνθήκες για την Ελλάδα, τρία χρόνια μετά την μνημονιακή «επέλαση» και σαράντα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση, είναι εκτάκτου ανάγκης. Δεν είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι, κατ’ αναλογία, βρισκόμαστε προ μιας σύγχρονης Μικρασιατικής Καταστροφής. Η «δηλητηριώδης θανατηφόρα μνημονιακή θεραπεία» οδηγεί ραγδαία την Ελλάδα σε μετατροπή της από ισότιμο Ευρωπαϊκό Κράτος, σε «αποικία χρέους», όπως εύστοχα έχει αναλύσει στο ομώνυμο βιβλίο του, ο Πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς.

Μέσα σ’ αυτό το «πνιγηρό» πολιτικό και εθνικό κλίμα, το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος των μελών, αποκτά κρίσιμα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η πολιτική και ιδεολογική ενοποίησή του, ως νέο στάδιο μετά την πολιτική αυτοδιάλυση των συνιστωσών, που, αναμφισβήτητα, έχουν συνεισφορά στην πολιτική του άνοδο, αλλά, παράλληλα, αποτελούν και την «αχίλλειο πολιτική του πτέρνα» στην σημερινή κατάσταση ως κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί βασικό παράγοντα για την άνοδό του στην εξουσία. Αυτή, όμως, η πορεία, που θα συνιστά και ριζική πολιτική ανατροπή του κλεπτοκρατισμού στην Ελλάδα και της «αποικιακής» εξάρτησης της Χώρας, προϋποθέτει σωρευτικά, αφενός, την πολιτική και ιδεολογική του ενοποίηση και, αφετέρου, την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, για την δημιουργία ενός ισχυρού πατριωτικού προοδευτικού αντιμνημονιακού μετώπου Σωτηρίας της Χώρας από τον μνημονιακό «Αρμαγεδώνα».

Από το ιδρυτικό του αυτό συνέδριο, θα πρέπει να προέλθει μία νέα ενοποιημένη πολιτική δύναμη, που θα έχει «θάψει» τον «μεγαλοϊδεατισμό» και τον ιδιότυπο ιδεολογικό και πολιτικό «αυτισμό», που κατά καιρούς, έχει επιδείξει η Αριστερά στην Ελλάδα. Αντίθετα, απαιτείται πολιτική μεγαλοψυχία και συλλογικό πλαίσιο πολιτικής λειτουργίας για την δημιουργία αυτού του ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου, μέσα από διαδικασίες πολιτικής ενότητας. Γιατί, πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους, ότι οι κρίσιμες συνθήκες, που βρίσκεται η Χώρα και ο Λαός μας, πρέπει να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο αποβολής όλων των ελαττωμάτων του παρελθόντος. Και αυτό αφορά και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που βρίσκεται στην προμετωπίδα του νέου αυτού πολιτικού προτάγματος της Ιστορίας. Χωρίς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά και μόνος του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την μεγάλη αυτή αποστολή.

Έχοντας την τιμή να είμαι ένας από αυτούς, που εκπροσώπησαν στην εναρκτήρια συνεδρίαση του ιδρυτικού του συνεδρίου την «Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ», είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, ότι η ομιλία του Προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε επαρκείς απαντήσεις σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα και παρείχε ελπίδες, ότι ο οφειλόμενος αυτός πολιτικός δρόμος της δημιουργίας ισχυρού προοδευτικού αντιμνημονιακού μετώπου, με πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα ακολουθηθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s