ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ «ΓΡΥΛΙΣΜΑΤΑ»

Μία από τις συνέπειες της ριζοσπαστικοποίησης στην Ελληνική κοινωνία μετά την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών το 1974, υπήρξε η πολιτική «σμίκρυνση» της Ακροδεξιάς. Πολλά, βέβαια, χουντικά «σταγονίδια» ενσωματώθηκαν και «μεγαλούργησαν» μέσα στο κομματικό πλαίσιο της Μεταπολίτευσης, αναμένοντας τις «καλύτερες μέρες», που, ήδη, έχουν έρθει, αφού η ηθική απονομιμοποίηση του πολιτικού και κομματικού μεταπολιτευτικού συστήματος είχε αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια και γιγαντώθηκε το τελευταίο διάστημα. Η σφοδρή, δε, οικονομική και κοινωνική κρίση, που πλήττει την Ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής «ισοπέδωσης», αποτελεί το καλύτερο «λίπασμα» για την ανάπτυξη των ακροδεξιών και νεοφασιστικών «αστέρων».

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, είμαστε, τελευταία, μάρτυρες πολλαπλών και καθημερινών ακροδεξιών – φασιστικών «γρυλισμάτων».

Προηγήθηκε η άθλια λεκτική επίθεση Βορίδη στο Συνέδριο της Ν.Δ., κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου, πέραν των προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων Βορίδη στο ευρύτερο ακροδεξιό ακροατήριο, είχε σαν στόχο να πληγούν και τα τελευταία «υπολείμματα» του κοινωνικού Κράτους, που θεμελίωσαν οι πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα Παπανδρέου στην δεκαετία του ’80 και τα οποία βρίσκονται στην «Προκρούστεια χειρουργική κλίνη» της Τρόικας, με πρωτεργάτες – «εκτελεστές» τα συγγενή μ’ αυτόν ακροδεξιά «δεκανίκια» στην σημερινή δικομματική κυβέρνηση. Ανεξαρτήτως του ότι, η οποιαδήποτε άθλια «λάσπη» κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, και ιδιαίτερα κατά των πρώτων κυβερνήσεων αυτού, όπου επιβλήθηκε η στοιχειώδης πολιτική και κοινωνική ισοτιμία και ήρθη η μετεμφυλιακή διαίρεση «νικητών και ηττημένων» στην Ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να «μείνει πάνω του», η στόχευση είναι προφανής.

Ακολούθησαν, αμέσως μετά, οι δηλώσεις Πολύδωρα, ότι η Ν.Δ. οφείλει να συνεργασθεί με τις «εθνικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο «εχθρός», που είναι η Τρόικα !!! Πρόκειται, αντικειμενικά, για πολιτικό παραλογισμό, αφού η Ν.Δ., όπου ηγετικό στέλεχός της είναι ο κ. Πολύδωρας, «εκτελεί κατά γράμμα» το μνημονιακό «δολοφονικό, δηλητηριώδες» πρόγραμμα, η, δε, Τρόικα και το μνημόνιο επιβλήθηκαν, με ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο, στην Ελλάδα, γιατί η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, αλλά και το πολιτικό προσωπικό, που αποτελεί «θεραπαινίδα» της, «παρέδωσαν τα πάντα», προκειμένου να περισώσουν τα προνόμιά τους. Μεταξύ, βέβαια, αυτών είναι και ο κ. Πολύδωρας και το κόμμα του, η, δε, «Χρυσή Αυγή» αποτελεί το «μακρύ χέρι» του συστήματος, που θα την «αξιοποιήσει», όταν του χρειαστεί.

Και, τέλος, ακολούθησε το «γρύλισμα» Μιχαλολιάκου, ο οποίος, με χυδαίο τρόπο, αποκάλεσε «χιμπαντζή» τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος, με την Ελληνική σημαία στην πλάτη του και με συνεχείς αναφορές, σε άψογα Ελληνικά, για την Ελλάδα, προσέδωσε αίγλη στην Χώρα μας, στον υψηλού παγκοσμίως επιπέδου χώρο του NBA, που αποτελεί «άπιαστο όνειρο» γι’ αυτόν και τους οπαδούς του.

Βρισκόμαστε μπροστά σε «ορυμαγδό ακροδεξιών γρυλισμάτων», τα οποία δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελούν το «ψηφιδωτό» ενός ευρύτερου σχεδίου δημιουργίας ανοχής της κοινωνίας απέναντι στο «φασιστικό τέρας», το οποίο, δυστυχώς, στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης, αποκτά ολοένα και περισσότερο οικεία χαρακτηριστικά. Ο κεντρικός τους στόχος, είναι αυτός της υπονόμευσης της ηθικής και ιδεολογικής ηγεμονίας των αριστερών ιδεών, της προσωπικής αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη και της επανόδου του καθεστώτος των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης, όπως ορθά τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην προχθεσινή του ομιλία στην Πάτρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s