ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Έναν χρόνο ακριβώς μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα δύο πάλαι ποτέ αντίπαλα κόμματα «έσονται εις σάρκαν μίαν», σε μία «καρικατούρα» μεγάλου συνασπισμού, προκειμένου να προστατεύσουν τα ιδιοτελή συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας και τα πολιτικά τους προνόμια, τα οποία «καλά κρατούν», ακόμα και σήμερα, που βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της «γάγγραινας» ενός πολιτικού συστήματος, που δομήθηκε με βάση τον ισχυρό δικομματικό κλεπτοκρατισμό, ιδιαίτερα στην ύστερη φάση της Μεταπολίτευσης.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην παρούσα «νεκρανάσταση» του δικομματισμού, είναι ο πρωτοφανής πολιτικός αμοραλισμός και κυνισμός τους, αφού δεν έχουν, καν, την ανάγκη να προτάξουν, έστω για επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα», κάποιους ψευδεπίγραφους στόχους, όπως, για παράδειγμα, οι «μεταρρυθμίσεις» και η «απαγκίστρωση από το μνημόνιο, που αποτέλεσαν το επικοινωνιακό «κάλυμμα» της συγκρότησης της προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης, ελέω της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ., που προσέδωσε με την παρουσία της «άλλοθι» και «ανάσα κυβερνητισμού» στα δύο αυτά κόμματα, που αποδείχθηκαν οι καταστροφείς της Ελλάδος.

Το μόνο που προβάλλουν, ως στόχο της συγκυβέρνησής τους, είναι η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του καταστροφικού μνημονίου, που, ήδη, έχει μετατρέψει τη Χώρα σε «αποικία χρέους» και την Ελληνική κοινωνία σε «Κόλαση του Δάντη», παρά το γεγονός ότι, ακόμα και το Δ.Ν.Τ. έχει, με κάθε τρόπο, συνομολογήσει, ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική είναι «δολοφονικά δηλητηριώδης» για τη Χώρα. Μέσα σε τρία χρόνια, αυτή έχασε το 25% της εθνικής της παραγωγής, «κατέχει την πρωτιά» στην Ευρώπη σε επίπεδο ανεργίας, με το εφιαλτικό ποσοστό, που αγγίζει το 30%, εντείνεται η «φτωχοποίηση» και η περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού και η ύφεση έχει λάβει χαρακτηριστικά πολεμικής περιόδου.

Είναι προφανές, ότι ο μονεταρισμός των μνημονιακών πολιτικών, σε συνδυασμό με την πολιτική και διαχειριστική ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων του δικομματισμού, οδηγούν την Ελλάδα στα πιο χαμηλά σημεία του «σπιράλ θανάτου» και της υπερχρέωσης. Έχει, πλέον, περίτρανα αποδειχθεί, ότι αυτοί, που «έριξαν τη Χώρα στα βράχια» και διέφθειραν το σύνολο των θεσμών, οικοδομώντας ένα άθλιο κλεπτοκρατικό καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορούν να τη σώσουν. Αυτό, που γνωρίζουν πολύ καλά, συνεχίζουν να το πράττουν και σήμερα. Μαζί δημιούργησαν, κατά την εναλλαγή τους στην εξουσία τα προηγούμενα σαράντα χρόνια, το ισχυρό πλέγμα πελατειακών σχέσεων, τόσο στην κορυφή, όπου πολιτικές και οικονομικές «ελίτ» αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα τρίγωνο «νόμιμης» διαφθοράς, που ενώνει κόμματα, μεγαλοεργολάβους και Μ.Μ.Ε., «στο πιθάρι με το μέλι» του δημοσίου χρήματος, όσο και στη βάση, όπου πρωτοστατούν στην πολιτική «πατρωνία», μέσω των διορισμών και ευνοϊκών ρυθμίσεων των «εκλεκτών» τους – «πελατών». Μαζί, πλέον, ως μία δύναμη, σήμερα αγωνίζονται «με νύχια και με δόντια», να διατηρηθούν στην εξουσία και να μην απωλέσουν τα προνόμιά τους.

Είναι βέβαιο, ότι ο δρόμος αυτός θα είναι πολύ σύντομος. Ο άθλιος αυτός «σύγχρονος» παλαιοκομματισμός και οι διαφθορείς, που, υποτίθεται, «πολεμούν την διαφθορά», δεν μπορούν, πλέον, να πείσουν κανέναν. Τους αναμένει η γενικευμένη λαϊκή απαξίωση. Αυτό είναι βέβαιο. Η ιστορική καταγραφή θα είναι αμείλικτη γι’ αυτούς. Ο μεγάλος, όμως, κίνδυνος, είναι να «παρασύρουν πιο κάτω» τη Χώρα, στην πτώση και την πολιτική τους εξαφάνιση. Γι’ αυτό, το λαϊκό κίνημα και οι δημοκρατικές πατριωτικές προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, πρέπει, μέσω της συλλογικής αντίστασης και δράσης, να επισπεύσουν το πολιτικό τους τέλος, πριν είναι πολύ αργά για την Ελλάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s