«ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που σηματοδοτήθηκαν ύστερα από την πραξικοπηματική και αυταρχική κυβερνητική ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ, επαναφέρουν στο πολιτικό προσκήνιο το μείζον πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας. Δηλαδή των πολιτικών εκείνων υπέρ της πλειοψηφίας του Λαού, που θα εξαλείψουν την πρωτοφανή εξωτερική κηδεμονία, τον κλεπτοκρατισμό και τον παρασιτισμό στο εσωτερικό της Χώρας.

Η Ελλάδα, τρία χρόνια μετά την ένταξή της υπό διεθνή «κηδεμονία» της Τρόικα και εφαρμόζοντας την «θανατηφόρα μνημονιακή δόση», όχι μόνο δεν μπορεί να «αναπνεύσει», αλλά οδηγείται σε παντελή «ασφυξία», τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Παραμονεύουν, δε, τα ανοιχτά εθνικά θέματα, όπου η σημερινή κατάσταση καθιστά την Χώρα ευάλωτη, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί, χρησιμοποιούμενη ως «διεθνές πειραματόζωο», σε μία ιδιότυπη «αποικία χρέους», όπου, με μοχλό και «εργαλείο» την διαχείριση του δημοσίου χρέους και την «τοξική» χρηματοδότηση αυτού από διεθνείς πιστωτές – τοκογλύφους, ελέγχεται πλήρως η πολιτική και η οικονομική ζωή της Χώρας και υπονομεύεται η κοινωνική της ισορροπία.

Σ’ αυτή την εφιαλτική, κατά κυριολεξία, κατάσταση, μοναδικοί ωφελημένοι, πλην των διεθνών τοκογλύφων και της θλιβερής Ευρωπαϊκής ηγεσίας, που «θυσίασε» την Χώρα μας, προκειμένου να απομακρύνει τους κινδύνους, που αντιμετώπιζαν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες από τα Ελληνικά ομόλογα, που κατείχαν, όπως, με κυνικό, αλλά καθαρό τρόπο, πιστοποίησε το Δ.Ν.Τ. στην τελευταία έκθεσή του, είναι η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία της Χώρας και τα «συμμαχικά» της κοινωνικά στρώματα, που αποτελούν το «ιδιοτελές τμήμα» της Ελληνικής κοινωνίας, καθώς και το πολιτικό προσωπικό κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας, που συναποτελούν, αποκλειστικά πλέον, την παρούσα κυβέρνηση, που, προκειμένου να διατηρήσουν τα οικονομικά και πολιτικά τους προνόμια, έχουν εκχωρήσει τα πάντα.

Η αποτυχία της εικονικής «φούσκας ευφορίας», που «φιλοτεχνήθηκε» από την τρικομματική κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και τα απόλυτα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, οδήγησαν, ως αντιστάθμισμα, στον κυβερνητικό αυταρχισμό, με «κορυφή του παγόβουνου» την πρωτοφανή αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική ενέργεια κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, που αποτέλεσε τον πυρήνα της άμεσης και ισχυρής λαϊκής αντίδρασης, ως μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Πρώτο άμεσο «θύμα» αυτής της αντίδρασης του λαϊκού παράγοντα, είναι το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ., που κινδυνεύει με πολιτική «εξαέρωση», εξαιτίας των λαθεμένων πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του, που, αντί, μετά τις εκλογές, να εργασθεί για την συγκρότηση ενός ισχυρού αντιμνημονιακού σοσιαλιστικού πόλου, προτίμησε τα «θέλγητρα» και την «ζεστή αγκαλιά» της κυβερνητικής εξουσίας, η οποία, σήμερα, μετατρέπεται σε πολιτική «Μήδεια» γι’ αυτόν τον σχηματισμό.

Μπροστά στους πρωτοφανείς κινδύνους, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, απαιτείται η άμεση ανατροπή της σημερινής παρακμιακής πορείας και η εκλογή μιας δημοκρατικής, αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης Σωτηρίας. Κυβέρνηση, η οποία θα αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα και τα στοιχειώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών και θα αποτρέψει την ολοκλήρωση της μετατροπής της Ελλάδος σε «μόνιμη αποικία χρέους», κάτι, που θα έχει απροσδιόριστα αρνητικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον του Λαού της. Είναι προφανές, ότι μία τέτοια κυβέρνηση, με βασικό πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και άλλες μικρότερες πατριωτικές αριστερές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, όπως, ενδεικτικά, το «ΠΡΑΤΤΩ» κ.λπ., μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον «μοχλό ανάσχεσης» της πορείας της Χώρας «προς τον γκρεμό».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s