ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ «ΤΡΙΚΥΜΙΑ»

Τρία χρόνια περίπου από την υπαγωγή – υποταγή της Ελλάδος στην μνημονιακή «δαμόκλειο σπάθη» και εννέα μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ.), η Ελλάδα συνεχίζει τον «δρόμο της αβύσσου», που συντίθεται από την διόγκωση του δημοσίου χρέους, των ελλειμμάτων, της τρομακτικής οικονομικής ύφεσης, της «εκτόξευσης» της ανεργίας, της φτώχειας και της εθνικής ταπείνωσης.

Μοναδικοί ωφελημένοι από αυτόν τον μνημονιακό «κατήφορο» είναι, πρωτίστως, το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο και ο Ευρωπαϊκός Βορράς, αφού, από τη μία, απέφυγαν την «ενεργοποίηση της βόμβας», που θα προκαλούσε μία στάση πληρωμών ή έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ και, από την άλλη, μετέτρεψαν την Χώρα μας, από ισότιμο μέλος της Ε.Ε., σε μία υποταγμένη πολιτικά και οικονομικά «αποικία χρέους». Επίσης, ωφελημένη είναι και η ντόπια παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και το δικομματικό πολιτικό προσωπικό, που συνεχίζει, εν μέσω κρίσης, να κάνει «πάρτυ λεηλασίας», που συνθέτει το βαθύτατα κλεπτοκρατικό καθεστώς, ξεπουλώντας, μάλιστα, τα πάντα στους ξένους «κηδεμόνες», προκειμένου να διασώσουν τα εξοργιστικά προνόμιά τους.

Η τρικομματική κυβέρνηση, που συνετέθη στη βάση, δήθεν, «σωτηρίας» της Χώρας και με διακηρυγμένο στόχο την διαπραγμάτευση και την τροποποίηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, μετατράπηκε γρήγορα, όπως αναμένονταν, σε δογματικό «φύλακα» των μνημονιακών επιταγών και, παράλληλα, σε «πιστό υπηρέτη» των παρασιτικών οικονομικών ολιγαρχικών στρωμάτων – οικογενειών της Χώρας, που, εν μέσω κρίσης, «αντί πινακίου φακής» υφαρπάζουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, όπου, πίσω από τον εμφανή εκπρόσωπο αυτής κ. Σάλλα, βρίσκεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Έτσι, από την έναρξη λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, είδαμε το ξεπούλημα – «δώρο» της Αγροτικής Τράπεζας στον Όμιλο Πειραιώς, αντί 90 εκατομμυρίων ευρώ, όταν μόνο τα κτίρια της Αγροτικής στοίχιζαν πάνω από 1,5 δις ευρώ και είναι υποθηκευμένο το 90% της αγροτικής γης, την στιγμή, μάλιστα, που τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου Πειραιώς τότε ήταν πολύ λιγότερα της Αγροτικής. Στην συνέχεια, ακολούθησε η απευθείας παραχώρηση – «δώρο» του δικτύου της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα, εν μέσω της Κυπριακής κρίσης, από την «δολοφονική» οικονομική επίθεση που υπέστη η Μεγαλόνησος, αντί 540 εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που οι καταθέσεις στις δύο Τράπεζες ανέρχονται σε 15 δις ευρώ !!!

Η αλληλουχία αυτών, σε συνδυασμό και με άλλες παραχωρήσεις και προνόμια, που γίνονται από την τρικομματική κυβέρνηση, με αδιαφανείς διαδικασίες, στις διάφορες οικογένειες – στρώματα της ντόπιας παρασιτικής και αντεθνικής οικονομικής ολιγαρχίας, εκβάλλει δεύτερες σκέψεις, για το ποια είναι, τελικά, η «συγκολλητική ουσία» αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης. Και αυτή η παρατήρηση αφορά κυρίως, όχι τα δύο κλασσικά κόμματα του δικομματισμού (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.), τα οποία «μεγαλούργησαν» στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, και ιδιαίτερα της δεύτερης – ύστερης περιόδου αυτής, όπου έβαλαν τις βάσεις για την ισχυρή κλεπτοκρατία και παράδοση της Χώρας στους ξένους δανειστές – τοκογλύφους, αλλά, κυρίως, την ΔΗΜ.ΑΡ., η ηγεσία της οποίας, όχι μόνο απέστη των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά μετετράπη, δια της συμμετοχής της την σημερινή κυβέρνηση, σε «θλιβερή καρικατούρα» της αυτοαποκαλούμενης «κυβερνώσας Αριστεράς»!!! Η συνεχιζόμενη, όμως, δραματική οικονομική και κοινωνική κρίση και το πλήρες αδιέξοδο των μνημονιακών πολιτικών, ολοένα και περισσότερο «δυναμώνουν την τρικυμία» στη μνημονιακή «θάλασσα». Βέβαιος, δε, «ναυαγός» θα είναι η «φερέλπιδα» μνημονιακή ΔΗΜ.ΑΡ. !!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s