»ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ» ΛΑΘΗ

Σε όλο το φάσμα της ζωής του ανθρώπου, διαπράττονται πολλές φορές λάθη, τα οποία έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες, σε βάρος αυτών, που τα κάνουν. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες φορές, «λάθη», τα οποία γίνονται από κάποιους, που έχουν δραματικές συνέπειες, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τρίτους, οι οποίοι, μάλιστα, δεν έχουν και καμία συμμετοχή στην δημιουργία των συνθηκών για την διάπραξη αυτών των λαθών. Όταν, μάλιστα, τέτοια λάθη αποτελούν την αιτία «φτωχοποίησης» και οικονομικής «εξόντωσης» ενός Λαού, τότε, αναμφισβήτητα, πρόκειται για «θανατηφόρα» λάθη.

Ένα τέτοιο «θανατηφόρο» λάθος διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με τον υπολογισμό του για την οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδος την διετία 2010 – 2011, όταν, δηλαδή, η Ελλάδα εισήλθε στο «μαύρο φάσμα» των μνημονίων. Το Ταμείο «έπεσε έξω» κατά 8-9 ποσοστιαίες μονάδες για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφού, για το 2010 προέβλεπε, πως η ύφεση στην Χώρα μας θα κυμαινόταν σε ποσοστό 2%, ενώ, τελικά, έφθασε περίπου στο 5%, ενώ για το 2011 προέβλεπε, ότι η ύφεση θα πέσει στο 1,1%, ενώ αυτή ανήλθε στο ποσοστό του 7% περίπου, δηλαδή απόκλιση 6 ποσοστιαίων μονάδων !!!

Το «θανατηφόρο» αυτό λάθος συνομολόγησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ., Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος, στα πλαίσια της παρουσίασης των προβλέψεων αυτού για την παγκόσμια οικονομία, που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κάνοντας αυτοκριτική, αποδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένες οι προβλέψεις του Ταμείου, σχετικά με τις Χώρες, που εφαρμόζουν σκληρά μέτρα λιτότητας, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως παγκόσμιο «πειραματόζωο». Μάλιστα, αυτός προχώρησε παραπέρα, θεωρώντας πως η πραγματική αιτία αυτού του «σπιράλ θανάτου» έγκειται στα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία, όμως, προτείνονται ως λύση από το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή ηγεσία με απόλυτη εμμονή, όπως βλέπουμε και από το «τερατώδες πακέτο» των 13,5 δις, που καλείται να ψηφίσει και να προωθήσει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Είναι, πραγματικά, εφιαλτική αυτή η ομολογία, στην οποία προέβη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ., ο οποίος παραδέχθηκε, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποίησε στις προβλέψεις του λανθασμένο κλάσμα, ως προς τον λεγόμενο «δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή», που χρησιμοποιείται για να υπολογισθεί το ποσοστό, κατά πόσο θα μειωθεί το ΑΕΠ μιας Χώρας, στην περίπτωση, που ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα συγκεκριμένου ύψους. Για την Χώρα μας, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής, που έχει χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες προβλέψεις από τους νεοφιλελεύθερους «φωστήρες» του Δ.Ν.Τ. και της Τρόϊκα, είναι το 0,5, ενώ, σύμφωνα με τα αντικειμενικά δεδομένα, ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής αγγίζει το 0,9 – 1,7 !!! Απ’ αυτό, εξηγείται η μεγάλη διαφορά στην απόκλιση του Δ.Ν.Τ., για το τι πίστευε, ότι θα συμβεί στην Ελληνική οικονομία, με βάση τα μέτρα λιτότητας, που προτάθηκαν και επιβλήθηκαν με τα δύο μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, και τι γίνεται στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία. Το τραγικό στην υπόθεση, δεν είναι μόνο το «θανατηφόρο» λάθος του Δ.Ν.Τ., ως προς την χρησιμοποίηση του σωστού κλάσματος για τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αλλά η αποδοχή, μέσω του κουραστικού, πλέον, «σωτηριακού» λόγου, από τις κυβερνήσεις του δικομματικού κλεπτοκρατισμού (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.) αυτών των «θανατηφόρων» οικονομικών πολιτικών, που παραμένουν κυρίαρχες και για την σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Γιατί, είναι βέβαιο, όπως συμφωνεί, άλλωστε, και ο προαναφερόμενος επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ., ότι η εφαρμογή ενός νέου «πακέτου λιτότητας» ύψους 13,5 δις ευρώ, θα αυξήσει την ύφεση και θα οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε απόγνωση.

Η λύση στο πρόβλημα είναι απλή: Με βάση την αυτοκριτική και ομολογία του επικεφαλής οικονομολόγου του Δ.Ν.Τ., Ολιβιέ Μπλανσάρ, η σημερινή τρικομματική Ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα, να προβεί σε σοβαρή πολιτική επαναδιαπραγμάτευση όλου του οικονομικού «πακέτου», και όχι να συνεχίσει τη «δόση του ισχυρού δηλητηρίου» σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας, με βάση συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις, οι οποίες θα «ξεφεύγουν» από τον αδιέξοδο και «θανατηφόρο μονόδρομο» της «συντριβής» των μισθών και των εισοδημάτων των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής του «ιδιοτελούς» κοινωνικού τμήματος, που συναποτελείται από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του δικομματικού κλεπτοκρατισμού, που μετεξελίχθηκε σε «σάρκα εκ της σαρκός» αυτής και διαφόρους κοινωνικούς «δορυφόρους» του Ελληνικού κλεπτοκρατικού συστήματος. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s