ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η σύλληψη του 27χρονου από τα Ψαχνά Ευβοίας, που διαχειρίζονταν σατιρική σελίδα στο Facebook με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος» και η παραπομπή του για τις κατηγορίες της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, αποτελεί, αναμφισβήτητα, πράξη προσβολής της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου, που δεν προσιδιάζει σε Ευρωπαϊκό δημοκρατικό Κράτος, αλλά παραπέμπει σε ιδιότυπα θεοκρατικά καθεστώτα.
Οι ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε τεράστια κινητοποίηση, σαν να επρόκειτο για κάποιον σκληρό εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, είναι τεράστιες και αποτελούν πρόκληση στην δημοκρατική λειτουργία της Χώρας, την στιγμή, μάλιστα, που ο νεαρός συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», που, υποκριτικά, προέβαλε την αγανάκτησή της για την προβολή της Ορθόδοξης πίστης, όταν είναι γνωστό «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι ο χώρος αυτός «ομνύει» στον ναζιστικό νεοπαγανισμό !!! Ακριβώς αντίθετη ήταν η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόσφατη συγκέντρωση μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας, που διαμαρτύρονταν για την γνωστή ταινία σε βάρος του Μωάμεθ, όπου, όχι μόνο επετράπη η συγκέντρωση, αλλά άφησαν «ανενόχλητα» 200 περίπου άτομα, να προβούν σε λεηλασίες και βιαιοπραγίες κατά καταστημάτων και αυτοκινήτων στην περιοχή, χωρίς καμία αντίδραση ή σύλληψη !!!
Είναι, πλέον, ορατό, ότι κάποιοι «θύλακες», σε συνδυασμό με την πολιτική αβελτηρία των κυβερνώντων, «εργάζονται» συστηματικά, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, για να αναβιβάσουν την «Χρυσή Αυγή» στο «πρυτανείο».
Πρωτίστως, όμως, οι ευθύνες ανήκουν στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, που, πέρα από ανούσιες διακηρύξεις, τίποτε ουσιαστικό δεν πράττει, ως προς αυτό το μείζον ζήτημα για την Δημοκρατία.
Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί αυτοί μεγεθύνονται, ιδιαίτερα όσον αφορά την ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση αυτή, «συνθλίβεται» ιδεολογικά και πολιτικά, αφού, εκτός από την «καταιγίδα» των οικονομικών μέτρων, που αναμένεται να επιπέσει επί των αδυνάτων κοινωνικών στρωμάτων και στα οποία «σύρεται» κάτω από τον διακηρυγμένο στόχο περί «σωτηρίας της Ελλάδος» !!! ως κυβερνητικός εταίρος, έστω και ακούσια, συνεργεί σε πράξεις και ενέργειες διαφόρων κυβερνητικών και κρατικών θυλάκων, που καλλιεργούν τις συνθήκες εκφασισμού και οπισθοδρόμησης της Ελληνικής κοινωνίας.
Απαιτείται άμεση και ριζική αντίδραση, σε κυβερνητικό επίπεδο, και ιδιαίτερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, του οποίου το ήθος και οι δημοκρατικές ευαισθησίες είναι αδιαμφισβήτητες.
Οι καιροί ου μενετοί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s