Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

            Η ιταμή και άνανδρη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής», σε δημόσια θέα, σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και μάλιστα σε γυναίκες, μπορεί να σοκάρισε την κοινή γνώμη, πλην όμως, αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί απλά ως ένα «τυχαίο» περιστατικό. Αντίθετα, αποτελεί δείγμα του πυρήνα της «ιδεολογίας» και αντίληψης του συγκεκριμένου κόμματος, που επιμελέστατα απεκρύβη, όλο το προηγούμενο διάστημα, από το εκλογικό σώμα.

            Το τέλος της Μεταπολίτευσης, το οποίο επήλθε με την κατάρρευση των κομμάτων του δικομματικού κλεπτοκρατισμού, λόγω των οξύτατων οικονομικών και κοινωνικών αρνητικών συνεπειών για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, φέρνει στην επιφάνεια όλες τις αρνητικές και «μαύρες» πτυχές ενός «σπαράσσοντος» πολιτικού εποικοδομήματος. Η είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό, στηρίχθηκε σ’ αυτές, ακριβώς, τις τραυματικές κοινωνικές διαλυτικές συνθήκες, που σωρεύονται με ραγδαίο τρόπο στην Ελληνική κοινωνία, τόσο λόγω της οικονομικές «σύνθλιψης» της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων, όσο και στην αξιοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος, που στην Ελλάδα έχει πάρει εκρηκτικά χαρακτηριστικά.

Οι ευθύνες των κομμάτων του δικομματισμού, που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, στα οποία επήλθε η «γάγγραινα» στο πολιτικό και κοινωνικό «σώμα» της Χώρας, είναι τρομακτικές. Η Ελλάδα, αντί να αξιοποιήσει την πιο ήρεμη και μακρά περίοδο στην σύγχρονη Ιστορία της, έχοντας και τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα, έφθασε σήμερα, να αποτελεί μια Χώρα – «παρία» στην διεθνή Κοινότητα, με έντονα αναλογικές τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» στην Γερμανία του 1930. Δηλαδή, ισχυρή οικονομική και κοινωνική κρίση, πολιτικές σκληρής λιτότητας, «έκρηξη» μαζικής ανεργίας, είσοδο, για πρώτη φορά, στην Βουλή, ενός ανοιχτά νεοναζιστικού κόμματος, διάχυτα αισθήματα οργής και φόβου, που εξαπλώνεται στο κοινωνικό σώμα, αλλεπάλληλες εκλογές κ.λπ.

Η βασική αιτία της επώασης του νεοφασισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και η δραματική επίθεση και κατεδάφιση των θεσμών του Κράτους Πρόνοιας. Μια πολιτική, που έχει ως σημείο αναφοράς την εξυπηρέτηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και η οποία δημιουργεί κοινωνικά ερείπια. Δίπλα στα αποτελέσματα αυτής της μονεταριστικής πολιτικής, που είναι η αύξηση της ανεργίας, η μεγέθυνση των αποκλεισμένων κοινωνικών στρωμάτων, η φτώχεια και η απόγνωση των ανθρώπων, παραμονεύει ο νεοφασισμός.

Βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνη περίοδο και βιώνουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την κρίση της λεγόμενης «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», που αποτέλεσε μεταπολεμικά το πρότυπο πολιτικού συστήματος και εξουσίας στην Ευρώπη. Η έρπουσα κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού και στις μητροπολιτικές αναπτυγμένες δυτικές Χώρες, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, την αποδόμηση του Κράτους Πρόνοιας σ’ αυτές, την αύξηση της βίας, της ανισότητας, του αποκλεισμού, της πείνας και της οικονομικής καταπίεσης, που πλήττουν μαζικά μεγάλα κοινωνικά στρώματα.

Στην Ελλάδα, ειδικότερα, όπου είχαμε την ραγδαία «φτωχοποίηση» και περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, από την μαυραγορίτικη παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και τις πολιτικές, που εφάρμοσαν τα κόμματα του δικομματισμού, η «επώαση του αυγού του φιδιού» πραγματοποιήθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στην «επίθεση του φιδιού». Η απάντηση σ’ αυτήν πρέπει να είναι, αποκλειστικά και μόνο, πολιτική και μπορεί να δοθεί μόνο από τον Λαό και μέσω της συγκρότησης ισχυρού προοδευτικού κινήματος στην Χώρα μας, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαφορετικά, το «δηλητήριο του φιδιού» μπορεί να επεκταθεί και να «νεκρώσει» όλο το κοινωνικό σώμα, με οδυνηρές και τραγικές συνέπειες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s