ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ «ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ»

            Μακρύς, τελικά, αποδεικνύεται ο δρόμος της οικονομικής «περιδίνησης», στον οποίο έχει εισέλθει η Ευρώπη. Η έλλειψη πολιτικής ολοκλήρωσης και δημοκρατικής εμβάθυνσης, που χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και το ανορθόδοξο εγχείρημα του κοινού νομίσματος, κατά το οποίο, «το κάρο τέθηκε πριν από το άλογο», αποτελούν «ακανθώδη» προβλήματα, που αποτρέπουν την επίλυση της διπλής κρίσης, του χρέους και της στασιμότητας και ύφεσης.

            Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με την άκαμπτη, δογματική, μονεταριστική οικονομική πολιτική, που ασκείται μόνο εδώ, εν σχέσει με τους άλλους γεωγραφικούς ή οικονομικούς καπιταλιστικούς παγκόσμιους πόλους (στους οποίους ασκείται, λιγότερο ή περισσότερο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και χαλαρότητα, όσον αφορά την έκδοση νέου χρήματος) και η οποία κυρίως επεξεργάζεται και επιβάλλεται από το Βερολίνο, συντελούν στην επέκταση και εμβάθυνση της κρίσης. Η είσοδος της Ισπανίας και Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης, πιστοποιεί την οικονομική και κοινωνική «γάγγραινα» του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

            Η πολιτική αυτή της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, παρά το γεγονός ότι κατακρίνεται από την πλειοψηφία των ειδικών και παρά το γεγονός ότι, το μόνο εμφανές αποτέλεσμα, που επέφερε, είναι η κοινωνική διάλυση και η διάρρηξη των κοινωνικών ισορροπιών στις Χώρες, όπου έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την Ελλάδα, αποτελεί για το Ευρωπαϊκό «ιερατείο» και την Ευρωπαϊκή οικονομική «ελίτ», το «ιερό δισκοπότηρο». Αποκορύφωμα ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ, που δήλωσε ότι, «όσο ζει, δεν πρόκειται να υπάρξει έκδοση Ευρωομολόγου» !!!

            Παρά το γεγονός, ότι πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι, η αρνητική αυτή στάση της Γερμανίας έχει ως βάση τον φόβο για τον πληθωρισμό, που έχει τις ρίζες του στις τραγικές συνθήκες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (κάτι, που έχει, αναμφισβήτητα, ιστορική και ψυχολογική βάση), η πραγματική αιτία αυτής της αδιάλλακτης Γερμανικής στάσης, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται, κυρίως, στα ισχυρά συμφέροντα της Γερμανικής οικονομικής «ελίτ», αφού, μέσω αυτών των πολιτικών, από την δημιουργία του Ευρώ, ουσιαστικά πέτυχε να μετατραπεί σε έντονα πλεονασματική Χώρα και να καλύψει τις τεράστιες οικονομικές ανάγκες της, όπως, για παράδειγμα, αυτές που αφορούσαν την μεγάλη οικονομική «τρύπα», από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών μετά την πτώση του Τείχους.

            Αυτό αποτελεί τον πυρήνα αυτής της άκαμπτης στάσης της Γερμανικής «ελίτ», σε συνδυασμό με τους ανομολόγητους στόχους, να επεκτείνει την οικονομική και, εν συνεχεία, την πολιτική της κυριαρχία σε όλη την Ευρώπη, μετατρέποντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρο λειτουργίας ισότιμων Κρατών, σε ιδιότυπα «προτεκτοράτα» του Γερμανικού οικονομικού εθνικισμού.

            Η συνέχιση αυτής της πολιτικής στην Ευρώπη, αποτελεί, αντικειμενικά, «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλιά της.

            Απαιτείται, συνεπώς, υπέρβαση αυτών, με άμεση δημιουργία ισχυρού μετώπου, κατ’ αρχήν των Χωρών του Νότου, που πλήττονται ευθέως σήμερα, αλλά και Χωρών του Βορρά, που είναι βέβαιο, ότι «θα εισπράξουν και αυτές τα επίχειρα» της αδιέξοδης αυτής «μυωπικής» πολιτικής. Το μέτωπο αυτό οφείλει να «θέσει επί τάπητος» το θέμα της κεντρικής ανάληψης των Ευρωπαϊκών χρεών και της δημιουργίας συνθηκών επιθετικής υγιούς ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέσω έκδοσης αντίστοιχων Ευρωομολόγων ή έκδοσης χρήματος και, παράλληλα, να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών για την Ευρωπαϊκή δημοκρατική ολοκλήρωση και εμβάθυνση, με σημείο αναφοράς τις αρχές της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και υπεράσπισης των Ευρωπαϊκών κεκτημένων της μεταπολεμικής Ευρώπης.

            Σε διαφορετική περίπτωση, η «περιδίνηση», στην οποία έχει εισέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, θα μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό «ναυάγιο», που θα αναιρέσει όλες τις πτυχές και κατακτήσεις του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ήπειρο και τους Λαούς της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s