«Θα γίνει της… Τρίπολης!» προειδοποιούν οι κάτοικοι του Κεφαλοβρύσου σε περίπτωση «απόπειρας» λειτουργίας εργοστασίου βιοαερίου

«Ξύλα, ρόπαλα και… ΜΑΤ!!!». Με τρεις λέξεις κάτοικος του Κεφαλοβρύσου περιέγραψε στο trikalaola.gr την εικόνα που θα επικρατεί στο χωριό σε περίπτωση εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου, στη θέση Λάκκα.

Είχε προηγηθεί μάζωξη (7 μ.μ.), στο ΚΑΠΗ, παρουσία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπου Ρεντζιλά, του δημοτικού συμβούλου Τρικκαίων κ. Χρήστου Τσιτσούλα και των υποψηφίων βουλευτών κ. Γεωργίου Παπασίμου της Δημοκρατικής Αριστεράς και Γεωργίου Τσιτσιούλα της “Δράσης”.
Στην διάρκειά της υπήρξε μια ενημέρωση όσον το «μείζον πρόβλημα». Η αντίδραση των κατοίκων ήταν «ομόφωνη» και «καθολική» διότι, όπως πρεσβεύουν, εάν λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα «θα καταστραφεί όχι μόνο το Κεφαλόβρυσο και η ευρύτερη περιοχή του Μπάτζιου, του Πηνειού ποταμού και των γύρω χωριών, αλλά και η πόλη των Τρικάλων!».
Όπως εξήγησε στο trikalaola.gr o υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο Νομό κ. Γ. Παπασίμος, «πρόκειται για μια μεγάλη μονάδα στην οποία θα μαζεύονται ενδεχομένως και νοσοκομειακά απόβλητα από την Θεσσαλία και, πολύ πιθανόν, από την Ευρώπη. Εκτός από τις μυρωδιές και τα άλλα ζητήματα, υπάρχει τεράστιο θέμα με την λυματολάσπη, τα απόβλητα, δηλαδή, που θα παραμένουν. Οι κάτοικοι πιστεύουν πως η εγκατάσταση γίνεται τόσο κοντά στο χωριό, μόλις 300 περίπου μέτρα από τα πρώτα σπίτια, για το λόγο ότι στην περιοχή υπάρχει η ευρύτερη ποταμιά, μια κοινόχρηστη έκταση 1.500 στρεμμάτων κοντά στον Πηνειό. Πλησίον, επίσης, είναι η σεληνιακή τρύπα που δημιούργησαν οι προηγούμενοι εν σχέσει με τον Ε-65 και δεν την έχουν αποκαταστήσει. Ας δείξει φροντίδα ο Δήμος Τρικκαίων ν’ αποκαταστήσει πρώτα αυτό το οικολογικό έγκλημα και μετά να προσπαθεί να “φορτώσει” ένα τέτοιο μεγάλο ζήτημα, που θα καταστρέψει την ευρύτερη περιοχή».
Μεταξύ των μελών της συγκροτηθείσας Επιτροπής (σ.σ. συνεστήθη απόψε) και οι υποψήφιοι βουλευτές κα. Χρύσα Ντιντή (ΠΑΣΟΚ), κ. Γιώργος Παπασίμος (ΔΗΜΑΡ) και κ. Γεώργιος Τσιτσιούλας («Δράση»). «Αυτό», σύμφωνα με τον κ. Παπασίμο, «δείχνει την ενότητα που υπάρχει όσον αφορά το θέμα, πέρα και έξω από κομματικές διαφορές. Δείχνει, επίσης, το τελέσφορο του αγώνα: δεν θα γίνει αυτό το εργοστάσιο στην περιοχή!».
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η συγκέντρωση κατοίκων του Μικρού Κεφαλοβρύσου, που πραγματοποιήθηκε Σάββατο 21/4/2012 στο ΚΑΠΗ του Δ.Δ., μετά από ενημέρωση  και διαλογική συζήτηση για το θέμα της εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου με την επωνυμία Ληθαίος Ενεργειακή στη θέση Λάκκα σε αγρόκτημα, κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:1. Την πλήρη αντίθεση στην εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοαερίου, η οποία θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα τόσο για τους κατοίκους του χωριού και την γύρω περιοχών, όσο και για τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων. Η καταστροφή χλωρίδας και πανίδας  ενός από τα ομορφότερα σημεία του νομού, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θυμίζουμε την γειτνίαση της περιοχής με το πλατανόδασος Μπάτζιος και τον ποταμό Πηνειό. Θα ακολουθήσει εκτεταμένη τοποθέτηση τις επόμενες ημέρες στα ΜΜΕ.

2. Εξέλεξε ως 9μελή επιτροπή αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης του εργοστασίου τους:
Ρεντζιλά Χαράλαμπο, Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κεφαλοβρύσου
Τσιτσούλα Χρήστο, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων
Παπασίμο Γεώργιο, Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Δικηγόρο
Τσιτσούλα Γεώργιο, Υποψήφιος Βουλευτής ΔΡΑΣΗ, Χημικός & Βιολόγος
Ντιντή Χρύσα, Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Δικηγόρος
Καρανίκα Θεόδωρο, Γεωπόνος

Παπαβασιλείου Αθανάσιο, Επιχειρηματίας
Γκολίτος Ηλία, Επιχειρηματίας
Γρηγορίου Δημήτριο, Συνταξιούχος
3. Το παραπάνω ψήφισμα θα αποσταλεί στους παρακάτω φορείς:
α) Δήμαρχο Τρικκαίων
β) Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
γ) Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
δ) Προέδρους των όμορων τοπικών κοινοτήτων
ε) Πρόεδρο Δημοτικής κοινότητας Τρικκαίων
στ) Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων
ζ) Μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά)»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s