Πολιτική δήλωση Γ. Παπασίμου

Ο υποψήφιος βουλευτής εξηγεί τους λόγους συστράτευσής του με την Δημοκρατική Αριστερά

Η συστράτευσή μου με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΗΜ.ΑΡ.) και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό της στον Νομό Τρικάλων, ως υποψηφίου Βουλευτή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω σφοδρής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της Χώρας. Βρισκόμαστε, ως Χώρα και ως Έθνος, στην μεγαλύτερη κρίση μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, εξαιτίας του κλεπτοκρατικού συστήματος, που δόμησαν στην Ελλάδα κατά την Μεταπολίτευση, η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.), τα οποία, πλέον, αποτελούν οργανικό τμήμα του ανίκανου και επικίνδυνου κατεστημένου για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Η ΔΗΜ.ΑΡ, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να παίξει τον ρόλο του «καταλύτη» για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου στην Ελλάδα και της δημοκρατικής παράταξης. Η «ψυχή» της τελευταίας έχει «τραυματισθεί» βαρύτατα, από την ηγετική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει «μεταλλαχθεί» σε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό μόρφωμα, μη έχοντας την παραμικρή σχέση με το ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό κίνημα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Έτσι, η συμμετοχή μου και η συστράτευση με τις δυνάμεις της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, γιατί, η επόμενη μέρα (μετά, δηλαδή, τις εκλογές), θα απαιτήσει, προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει τη θέση της και ο Ελληνικός Λαός να ξεφύγει από το φάσμα της φτωχοποίησης και της περιθωριοποίησης, την ενεργή συστράτευση όλων των προοδευτικών σοσιαλιστικών δυνάμεων. Η ενεργή συμμετοχή αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου, με ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα (αγροτικός) και των τομέων, όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς και για την συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού δικτύου προστασίας των ατομικών και συλλογικών εγγυήσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα πολίτη, και ειδικότερα της νέας γενιάς, που αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος.

Σ’ αυτή την προοπτική, η ΔΗΜ.ΑΡ., με θετικό πρόσημο ως προς τις συνεργασίες και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, τις προτάσεις της, που κινούνται σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και την προσπάθεια συγκρότησης ενός Ευρωπαϊκού ισχυρού κινήματος για ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του σημερινού Ευρωπαϊκού «ιερατείου», αποτελεί βασική συνιστώσα για την δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού κινήματος, που θα ανασυγκροτήσει το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, θα βάλει τέλος στην παρακμή της Χώρας και θα δώσει ξανά τη χαμένη ελπίδα στον Ελληνικό Λαό.

Οι προσεχείς Εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι για την Ελλάδα. Η ψήφος μας θα έχει δραματικό διλημματικό χαρακτήρα και λαμβάνει στοιχεία ιστορικής ατομικής ευθύνης για κάθε Έλληνα. Ή θα ενισχυθούν ισχυρά οι προοδευτικές δυνάμεις για την αποτελεσματική επαναδιαπραγμάτευση με το νεοφιλελεύθερο Ευρωπαϊκό «ιερατείο». Ή θα παραμείνουμε σε πλήρη υποδούλωση, εάν οι δυνάμεις του δικομματισμού «υφαρπάξουν» την ψήφο μας.

 

Πηγή http://www.trikaladay.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s