«ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ»

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης Ιστορίας της. Πολλαπλές στρεβλώσεις και «νεοπλασίες» στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, έχουν ενεργοποιηθεί εκ παραλλήλου, στήνοντας «χορό θανάτου». Το ιδιότυπο κλεπτοκρατικό σύστημα, που γιγαντώθηκε στην πιο ήρεμη πολιτικά περίοδο της Ιστορίας της, αυτήν της Μεταπολίτευσης, με τους εφαπτόμενους, εμφανείς και αφανείς, κύκλους, που ξεκινούν από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, διατρέχουν ολόκληρο το πολιτικό εποικοδόμημα και τους ενδιάμεσους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς θεσμούς του Ελληνικού πελατειακού Κράτους και καταλήγουν ακόμα και σε πλατειά κοινωνικά τμήματα, «πνέει σήμερα τα λοίσθια».

            Ο «επιθανάτιος», όμως, «ρόγχος» του, αφήνει βαρύ το αποτύπωμα σε όλο τον Ελληνικό Λαό, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε Χώρα με περιορισμένη εθνική κυριαρχία, όχι λόγω της ενσωμάτωσής της σε υπερεθνικούς Οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά λόγω της ιδιότυπης «υποτέλειάς» της στους σύγχρονους παγκόσμιους τοκογλύφους – «φεουδάρχες», που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο εικονικό και «νεκρό» πλούτο του μανιακού και αδηφάγου παγκόσμιου καπιταλισμού.

            Ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται σήμερα εντός της «ποντικοπαγίδας». Δεν πρόκειται, βέβαια, για το σύνολό του, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του. Η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και τα υπόλοιπα ιδιοτελή τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αφού «λεηλάτησαν» τον εθνικό πλούτο τις προηγούμενες δεκαετίες και «ασέλγησαν» στο «σώμα» αυτής της Χώρας, με την εμφάνιση της κρίσης τίμησαν δεόντως τον «μαυραγορίτικο» χαρακτήρα τους, βγάζοντας αυτόν τον κλεμμένο πλούτο εκτός της Χώρας. Ακόμα και αν οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και στους άλλους «φορολογικούς παραδείσους» είναι μικρότερες από το ιλιγγιώδες ποσό των 600 δις ευρώ, που ανέφερε το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό «Spiegel», πρόκειται για τρομακτικό νούμερο, αφού υπερκαλύπτει κατά πολύ ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Χώρας.

            Το προκλητικό και ανήθικο, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι, ακόμα και τώρα, που σαρώνονται οι κοινωνικές κατακτήσεις των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων, όλοι αυτοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, αφού το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας (και όχι μόνο), «περί άλλων τυρβάζει». Η στενή διαχειριστική λογιστική νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που επιβάλλεται από την οικονομική ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προβλεπόμενη εκποίηση «αντί πινακίου φακής» του εναπομείναντος εθνικού πλούτου της Χώρας, διαλύει ραγδαία τον κοινωνικό ιστό της Χώρας, χωρίς, μάλιστα, κανένα σοβαρό οικονομικό αποτέλεσμα, αφού η χρεωκοπία βρίσκεται «προ των πυλών». Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η υγιής ανάπτυξή της, πλην, όμως, αυτό βρίσκεται «στις καλένδες». Συνέπεια αυτών, είναι η πρωτοφανής απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της Χώρας και η απώλεια κάθε «ηθικού κύρους».

            Στοιχείο, τέλος, της «ποντικοπαγίδας», είναι και ο ιδιότυπος «μιθριδατισμός» της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία εθίστηκε, με έντεχνο τρόπο, τις προηγούμενες δεκαετίες, σε ένα επιφανειακό και νόθο ψευδοκαταναλωτικό πρότυπο, που στηρίχθηκε στον εύκολο δανεισμό, ο οποίος έχει μετατραπεί σήμερα σε «αγχόνη» και «δαμόκλεια σπάθη», στην πλειοψηφία των Ελληνικών νοικοκυριών.

            Η έξοδος από αυτή την «ποντικοπαγίδα», λόγω των παράλληλων πολλαπλών ενεργών στρεβλώσεων, είναι η συνολική αναίρεση αυτών, που προϋποθέτει την πλήρη «κατεδάφιση» του σημερινού πολιτικού εποικοδομήματος και η αντικατάστασή του με νέα, υγιή κοινωνικά κινήματα, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και, κυρίως, οικονομικά συμφέροντα. Το αυθόρμητο κοινωνικό φαινόμενο των Indignados στην Ισπανία, που τείνει να μετατραπεί σε πανευρωπαϊκό κοινωνικό κίνημα, είναι, απλώς, η «πρώτη πράξη» μιας τέτοιας εναλλακτικής προοπτικής. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος, αλλά, εν τέλει, μονόδρομος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s