ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η’ «ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ»;

Η πρόσφατη δημοσίευση του πόθεν έσχες των βουλευτών, αν και προδήλως ελλειμματικές, αφού αφορούν μόνο το «έσχες» και όχι το «πόθεν», αποτέλεσε, έστω και έτσι, στην κυριολεξία, «γροθιά στο στομάχι» για τον «χειμαζόμενο» σήμερα Ελληνικό Λαό, και ιδιαίτερα του τμήματος εκείνου των 2/3, που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας ή οδηγείται σ’ αυτό, με βίαιο τρόπο.

            Είναι εντυπωσιακός ο δηλωθείς εμφανής πλούτος και τα εισοδήματα του πολιτικού προσωπικού της Χώρας, ευρισκόμενος σε χαοτική απόσταση απ’ αυτά της πλειοψηφίας των ασθενών και μεσαίων οικονομικών στρωμάτων, καταδεικνύοντας, έτσι, την αβυσσαλέα, πλέον, διάσταση με την πλειοψηφία του Λαού, που, υποτίθεται, αντιπροσωπεύουν στο Κοινοβούλιο.

            Το ρήγμα απονομιμοποίησης, σε ηθικό επίπεδο, της πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού, με την συνείδηση του μέσου Έλληνα, γίνεται χαώδες και αποτελεί σοβαρή πρόκληση στο κοινό αίσθημα περί δικαίου. Αφού, αρχικώς, μεγάλο τμήμα αυτού υπήρξε «θεραπαινίδα» της μεταπρατικής οικονομικής ολιγαρχίας στην Χώρα μας, στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε οργανικό τμήμα αυτής.

            Ο δηλωθείς αυτός προσωπικός πλούτος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με την οικονομική κατάσταση των κομμάτων, στα οποία ανήκουν, τα οποία, ενώ λαμβάνουν μεγάλα ποσά, ως κρατική ενίσχυση, είναι χρεωκοπημένα, έχοντας λάβει, μάλιστα, και τεράστια δάνεια, με ενέχυρο την μελλοντική κρατική επιχορήγηση (!!!). Εμφανίζεται, έτσι, κατ’ αντιστοιχία, και στο πολιτικό σύστημα, η άθλια διαχρονική εικόνα της μεταπρατικής οικονομικής ολιγαρχίας στην Ελλάδα, όπου ευδοκιμούν πλούσιοι ατομικά βιομήχανοι και μεγαλέμποροι από την μια μεριά και ρημαγμένες και καταχρεωμένες επιχειρήσεις από την άλλη.

            Η κατάσταση αυτή αποτελεί, στην κυριολεξία, ύβρι, με την αρχαιοελληνική έννοια. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη, ούτε μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο πολυτελές πολιτικό σύστημα, που, ενώ είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη, έχει, την ίδια ώρα, οδηγήσει την Χώρα «στην ξέρα» και την πλειοψηφία του ελληνικού Λαού στην απόγνωση.

            Απαιτείται η άμεση κατάργηση των πάσης φύσεως προνομίων του πολιτικού προσωπικού και, εν γένει, του πολιτικού εποικοδομήματος. Όμως, παρά τα φληναφήματα, που ακούγονται, κατά καιρούς, από διάφορους, για το ζήτημα αυτό, πλην του νεότευκτου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.), όπου οι βουλευτές του παραιτήθηκαν ρητώς, με δήλωσή τους, από αποζημιώσεις για την συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές, τίποτε άλλο, πρακτικά, δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

            Ο «κόμπος», όμως, πλέον «έχει φθάσει στο χτένι» και, για’ αυτό, πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, όπως, ενδεικτικώς:

            1) Μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 150. 2) Μείωση στο ήμισυ της κρατικής επιχορήγησης από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού στα πολιτικά κόμματα. 3) Κατάργηση της βουλευτικής συντάξεως, η οποία αποτελεί πολυτελές προνόμιο, στη σημερινή εποχή, αφού είναι δεύτερη σύνταξη, που λαμβάνουν οι βουλευτές, πέραν, δηλαδή, αυτής της συντάξεως από το κύριο ασφαλιστικό τους ταμείο. 4) Άμεση διαφάνεια και κατάργηση των προσλήψεων των συγγενών τους στη Βουλή, των πολλών αχρείαστων προνομίων, έτσι ώστε να μειωθεί ο υπερβολικά «φουσκωμένος» προϋπολογισμός για την λειτουργία του Κοινοβουλίου. 5) Επίσπευση και εφαρμογή των διαδικασιών αστικής απόδοσης των «μιζών», «ωφελειών» από οικονομικά σκάνδαλα και, τέλος, ζημιών, που προκλήθηκαν στο δημόσιο συμφέρον, από το πολιτικό προσωπικό, που έχει εμπλακεί σ’ αυτά, με δήμευση των προσωπικών τους περιουσιών, ανεξαρτήτως από το εάν έχουν παραγραφεί ή όχι σε ποινικό επίπεδο αυτά τα αδικήματα, εξαιτίας του ισχύοντος νομικού καθεστώτος «ασυλίας» και ατιμωρησίας.

            Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν μόνο με λεκτικές «κορώνες», να «περάσουν, χωρίς να βραχούν, το ποτάμι της ηθικής απαξίας», μη τιμώντας, έστω και τώρα, την «ώρα της Αποκάλυψης», την συνταγματική τους ιδιότητα ως αντιπρόσωποι του Λαού, αλλά λειτουργώντας ως «ευέλικτοι χρυσοκάνθαροι», κάνουν τραγικό σφάλμα. Η λαϊκή οργή, η οποία συσσωρρεύεται, είναι βέβαιο ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι αμείλικτη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s